Paradicsomos-szójaszószos csirkecombok
Mediterrán ízvilágú, csirkés ételre vágytam. Megnéztem mit találok itthon és ez lett belőle. A családom és a barátaim nagyon szeretik, ínyenc, laktató, különleges családi ebéd lehet.
Paradicsomos-szójaszószos csirkecombok
Hozzávalók 4 személyre
- 4-5 db csirkecomb
- 4 db burgonya
- 3 fej lilahagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db kaliforniai paprika
- ízlés szerint olivabogyó
- olivaolaj
- só, bors
Páchoz
- 150 g sűrített paradicsom
- 3 ek szójaszósz
- 1 ek méz
- 1 tk bazsalikom ( szárított, de ha friss még jobb )
- 3 tk csípős, darált paprika
- 2 ek ketchup
Elkészítés:
Egy tálban összekeverjük a páchoz valókat. A csirkedarabokat megmossuk, enyhén sózzuk, borsozzuk, majd egy órára állni hagyjuk a pácban.
Egy tepsibe belerakjuk a meghámozott, nagyobb hasábokra vágott krumplit, a gerezdekre vágott lilahagymát, a vékonyan szeletelt fokhagymát, a szeletekre vágott paprikát és az olívabogyókat. Meglocsoljuk kevés olívaolajjal.
Egy óra elteltével belehelyezzük a tepsibe a csirkedarabokat is, és előmelegített sütőben, fólia alatt, majd anélkül ropogósra sütjük.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept