Paradicsomos-szójaszószos csirkecombok

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Mediterrán ízvilágú, csirkés ételre vágytam. Megnéztem mit találok itthon és ez lett belőle. A családom és a barátaim nagyon szeretik, ínyenc, laktató, különleges családi ebéd lehet.

Paradicsomos-szójaszószos csirkecombok

Hozzávalók 4 személyre

  • 4-5 db csirkecomb
  • 4 db burgonya
  • 3 fej lilahagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db kaliforniai paprika
  • ízlés szerint olivabogyó
  • olivaolaj
  • só, bors

Páchoz

  • 150 g sűrített paradicsom
  • 3 ek szójaszósz
  • 1 ek méz
  • 1 tk bazsalikom ( szárított, de ha friss még jobb )
  • 3 tk csípős, darált paprika
  • 2 ek ketchup
Recept idők

Elkészítés:

Egy tálban összekeverjük a páchoz valókat. A csirkedarabokat megmossuk, enyhén sózzuk, borsozzuk, majd egy órára állni hagyjuk a pácban.

Egy tepsibe belerakjuk a meghámozott, nagyobb hasábokra vágott krumplit, a gerezdekre vágott lilahagymát, a vékonyan szeletelt fokhagymát, a szeletekre vágott paprikát és az olívabogyókat. Meglocsoljuk kevés olívaolajjal.

Egy óra elteltével belehelyezzük a tepsibe a csirkedarabokat is, és előmelegített sütőben, fólia alatt, majd anélkül ropogósra sütjük.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük