Cukkinis-paradicsomos tészta
Cukkinis-paradicsomos tészta
Hozzávalók 2 személyre
- 40 dkg cukkini
- 40 dkg paradicsom
- 15 dkg tészta (ízlés szerinti)
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 dl tejföl (lecsepegtetve)
- só
- őrölt bors
- csipet cukor
- friss bazsalikom (ízlés szerin)
- 2 ek olaj
Elkészítés:
A tejfölt felhasználás előtt 1-2 órával öntsük bele egy szűrűbe, és alaposan csepegtessük le.
A cukkinit és a paradicsomot ízlés szerint daraboljuk fel. A fokhagymát és a friss bazsalikomleveleket vágjuk fel apróra.
A tésztát főzzük ki enyhén sós vízben, majd szűrjük, és csepegtessük le.
Egy wokban (v. serpenyőben) hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát és pirítsuk pár pillanatig. Ezután adjuk hozzá a felkockázott cukkinit, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és szórjuk meg az apróra vágott bazsalikommal. Néha megkeverve pároljuk pár percig.
Ezután adjuk hozzá a paradicsomot, szórjuk meg egy csipet cukorral, és óvatosan keverjük össze. Szintén pároljuk pár percig, de vigyázzunk nehogy a paradicsom túlpuhuljon, és szétessen.
Amikor a cukkini és a paradicsom roppanósra párolódott, akkor óvatosan keverjük hozzá a lecsepegtetett tejfölt. Ezután öntsük rá a lecsepegtetett tésztát, majd szintén óvatosan keverjük, melegítsük össze a zöldségekkel.
Tálalás előtt szedjük tányérra az elkészült cukkinis-paradicsomos tésztát, majd bazsalikommal díszítve kínáljuk.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept