Vajas csirke egészben sütve
Vajas csirke egészben sütve
Hozzávalók 4 személyre
- 1 db egész csirke
- 1,2 kg burgonya
- 2 fej vöröshagyma
- 10 dkg vaj
- 1 db hegyes erős paprika
- só
- 1 mk. szárnyas fűszerkeverék
- 1 ek. durvára darált bors
- 1 mk. őrölt kömény
- 1 mk. cayenne-i bors
Elkészítés:
Hús elkészítése:
A csirkét megtisztítjuk, megmossuk, szárazra töröljük és kívül, belül megsózzuk. A burgonyát és a hagymát megtisztítjuk, nagyobb cikkekre vágjuk. A vajat felolvasztjuk, elkeverjük benne a fűszereket és alaposan bekenjük vele a csirkét.
Burgonya elkészítése:
A maradék fűszeres vajjal összekeverjük a burgonyát, tepsibe terítjük, rátesszük a cikkekre vágott vöröshagymát, a karikákra vágott csípős paprikát, majd a befűszerezett csirkét. A tepsit előmelegített sütőbe tesszük, és szép pirosra sütjük a csirkét. Köretnek a vele sült burgonyát és salátát kínálunk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept