Pirított csirkemellcsíkok almával
A receptet magam találtam ki és a volt páromnak készítettem el.
Pirított csirkemellcsíkok almával
Hozzávalók 2 személyre
- 1 egész csirkemell filézve
- 4 szem alma
- só
- bors
- szójaszósz
- chili szósz
- angol barnaszósz
- 3-4 evőkanál étolaj
- 5 közepes burgonya
- olaj-sütni
Elkészítés:
A filézett csirkemellet csíkokra vágtam. Az almát meghámoztam, magházát kiszúrtam és az almát csíkokra vágtam. Az étolajat felforrósítottam, beletettem a húscsíkokat és addig pirítottam, amíg kissé pirulni nem kezdett. Ekkor ízesítettem szójaszósszal, chili szósszal, angol barnaszósszal, majd hozzáadtam az almacsíkokat és pár percig együtt pirítottam a hússal. Enyhén megsóztam, borsoztam, majd mielőtt az alma teljesen megpuhult volna, levettem a tűzről.
Köretnek az 5 közepes burgonyát meghámoztam, kockákra vágtam és kevés forró olajban kisütöttem őket.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept