Csirkemájkrém házilag
Izgatta a fantáziámat, hogy házilag, hogyan lehetne finom májkrémet produkálni: mindenféle tartósítószer és adalékanyag...stb. nélkül. Utánaolvastam, keresgéltem és végül elkészítettem a saját verziómat.
Csirkemájkrém házilag
Hozzávalók 12 személyre
- 50 dkg csirkemáj
- 15 dkg bacon szalonna
- felkockázott, 2 nagy fej vöröshagyma
- 3 evőkanál zsír (legjobb a kacsa- vagy libazsír)
- 2 dl húsleves (maradék vagy kockából főzött is jó)
- 1 evőkanál mustár
- só
- őrölt bors
- majoránna
Tetejére
- 2-3 evőkanál olvasztott zsír
Elkészítés:
A hagymát kockára vágjuk és a szalonnával együtt elkezdjük sütni, közben a zsírt hozzáadjuk. Ha már pirosra sült mindkettő, a feldarabolt csirkemájat belekeverjük és lefedve puhára sütjük, pároljuk. Néha kavargassuk meg, kb. 15-20 perc alatt elkészül. Ha megsült a máj, levesszük a tűzről és a húslevest, mustárt, a fűszereket (ízlés szerint) hozzáadjuk. Késes aprítóba tesszük és pürésre, krémesre kevertetjük a géppel, megkóstoljuk, lehet utána ízesíteni, fűszerezni ha szükséges.
(Lehet botmixerrel is próbálkozni....nekem nagyon darabos maradt utána...)
Bármilyen edénybe tehetjük, a tetejére olvasztott zsírt is önthetünk. Folyamatos hűtés mellett célszerű 1 hét alatt elfogyasztani.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept