Tejszínes epertorta babapiskótából
Tejszínes epertorta babapiskótából
Hozzávalók 12 személyre
- 1 kg eper
- 40 dkg babapiskóta
- 1,5 l tej
- 3 csomag tejszínes pudingpor
- 12 ek cukor
A tetejére
- 2,5 dl habtejszín
A díszítéshez
- reszelt étcsoki vagy tortadara
- eperszemek
- mentalevél
Elkészítés:
Előkészítés: A három csomag pudingot megfőzzük a tejjel és a cukorral. Az epret darabokra vágjuk. A tejszínt kemény habbá verjük.
Elkészítés: Egy tortaformába vagy magasabb falú tepsibe rétegezzük a piskótát, a pudingot és az epret. A tortaforma alját kirakjuk babapiskótával, ráöntjük a puding egyharmadát és kirakjuk az eper egyharmadával.
A rétegezést még kétszer megismételjük. A tetején elsimítjuk a pudingot, és a tortát fél órára a hűtőbe tesszük, majd rákenjük a tejszínhabot. Az eperszemekkel díszítjük.
A tortát tegyük a hűtőbe, és csak másnap szeleteljük fel.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept