Csicseriborsós csirkesaláta
Csicseriborsós csirkesaláta
Hozzávalók 2 személyre
- 1 szép nagy csirkemellfilé
- 7 gerezd fokhagyma
- 8-10 szem feketebors
- 1 kis fej lilahagyma
- 2 piros kaliforniai paprika
- 20 dkg csicseriborsó konzerv
- 2 ek vörösborecet
- 9 db szárított paradicsom
- 4 ek Worcestershire-szósz
- Ízlés szerint só és frissen őrölt fehérbors
- Ízlés szerint saláta a tálaláshoz (én rukkolát használtam)
Elkészítés:
A csirkemellet annyi vízben, hogy éppen ellepje, felteszem főni a szemes borssal, a fokhagymával, némi sóval, és felforrástól számított 25-30 perc alatt puhára főzöm.
Ha a csirkemell megfőtt, kiveszem a vízből, szeletekre vágom és egy felhevített serpenyőben némi olívaolajon a Worcestershire-szósz kíséretében megpirítom, majd tányérra szedem.
A serpenyőben maradt szafton üvegesre pirítom az aprított lilahagymát, rádobom a szeletelt kaliforniai paprikát, a csicseriborsót, a szeletelt szárított paradicsomot, összepirítom, sózom, borsozom, hozzáadom a vörösborecetet és néhányszor átforgatom.
Forrón, a csirkemellel és friss salátalevéllel tálalom.
Jó étvágyat!
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept