Sonkakrém újhagymás reteksalátával
Sonkakrém újhagymás reteksalátával
Hozzávalók 4 személyre
- 30 dkg füstölt, főtt sonka
- 3 főtt, kemény tojás
- 2 ek tejföl
- 2 ek majonéz
- 5 dkg vaj
- 4 tk csemege torma
- 1 tk dijoni mustár
- 1 kis fej lilahagyma
- ízlés szerint frissen őrölt színes bors
- 6 db hónapos retek
- 4 szál újhagyma
- néhány szál petrezselyemzöld
- kis csokor snidling
- ízlés szerint só és olívaolaj
Elkészítés:
A sonkát apró kockára vágom, hozzáadom a vajat, a tejfölt, a tormát, a mustárt és egy botmixer segítségével alaposan összeturmixolom. A lilahagymát apró, a tojást nagyobb kockára vágom, hozzákeverem a sonkakrémhez, majd félreteszem és elkészítem a salátát.
A retket félbe, majd szeletekre vágom, az újhagymát, a petrezselyemzöldet és a snidlinget felaprítom, majd az összes zöldséget egy tálban összekeverem, sózom, meglocsolom olívaolajjal.
Pirítóst készítek, megkenem a sonkakrémmel, ráteszek egy-két evőkanállal a salátából és azonnal tálalom.
Jó étvágyat!
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept