Lecsós karajszeletek tarhonyával
Lecsós karajszeletek tarhonyával
Hozzávalók 4 személyre
- 4 nagyobb vagy 8 kisebb szelet karaj csont nélkül
- 8-10 db paprika
- 1 db hegyes erős paprika
- 6 db paradicsom
- 2-3 fej vöröshagyma
- 15 dkg füstölt szalonna
- só
- őrölt bors
- étolaj
- 2 tk. pirospaprika
- 1/2 kg tarhonya
Elkészítés:
A tarhonyát kevés olajon aranybarnára pirítjuk, majd felöntjük 2,5x-es sós forró vízzel és készre pároljuk.
A húst kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.
A paprikát, paradicsomot és a vöröshagymát felkarikázzuk. A szalonnát apró kockára vágjuk.
A szalonnát kipirítjuk, a pörcöt kiszedjük és a visszamaradt zsiradékban átsütjük a karajszeleteket. A hússzeleteket félretesszük. Az edénybe /amibe a húst sütöttük/ megdinszteljük a hagymát, hozzáadjuk a paprikát, paradicsomot, pörcöt, sózzuk, rászórjuk a pirospaprikát és 10-15 percig pároljuk. A húst a lecsóba rakjuk és egyet forralunk rajta. A lecsót ne főzzük nagyon szét!
Tálalásnál a lecsót a húsra szedjük és tarhonyával kínáljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept