Édesköményes paradicsomleves
Édesköményes paradicsomleves
Hozzávalók 2 személyre
- 1 db édesköménygumó
- 2 ek olívaolaj
- 1 db vöröshagyma
- 1 db krumpli
- 20 dkg paradicsom
- 5 dl zöldségalaplé
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- őrölt bors
- 2 dl tejszín
Elkészítés:
Az édesköménygumót vékonyan szeleteljük fel, a vöröshagymát és a fokhagymát vágjuk fel apróra. A krumplit és a paradicsomot vágjuk kisebb kockákra.
Egy edénybe melegítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és kezdjük el párolni. Egy-két perc után adjuk hozzá a vékonyra felszeletelt édesköményt, a krumplit, és a fokhagymát, majd 10 percig többször megkeverve, pároljuk együtt a zöldségeket. Ezután adjuk hozzá a paradicsomot, és pár percig pároljuk tovább.
Végül öntsük fel a csirkealaplével, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd forraljuk fel. Ezután vegyük kisebb lángra, és főzzük puhára a zöldségeket.
Amikor a leves készre főtt, vegyük le a tűzről, majd botmixerrel pépesítsük. Ezután tegyük vissza a tűzre, majd állandó keverés mellett csorgassuk bele a tejszínt. Kevergetve forraljuk fel, de főzni már nem kell.
Tálaláskor kínálhatunk mellé frissen kisült kenyeret.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept