Baconös-spárgás szuflé
Spenóttal készítettem először, de a spárga nagy kedvencem,így ezzel is ki próbáltam. Szerintem nagyon finom!
Baconös-spárgás szuflé
Hozzávalók 2 személyre
- 3 dkg vaj
- 3 dkg kukoricaliszt
- kb. 4-5 dl tej
- 10 dkg sajt
- 30 dkg spárga
- bacon
- 4 tojás
- só
- bors
- szerecsendió
- 2 duci fokhagyma
- 3 dkg apró zabpehely
Elkészítés:
3 dkg vajat felolvasztok, hozzáadok 3 dkg kukoricalisztet, kicsi pirítás után felöntöm kb. 4-5 dl tejjel, sózom, borsozom, reszelt szerecsendióval ízesítem. Folyamatos keverés mellett sűrűre főzöm (kb. 10 perc). Ekkor elzárom alatta az energiaforrást. Sűrűsödés után egyenként hozzákeverek 4 nyers tojást. Belereszelek 2 duci fokhagymagerezdet, és kb. 10 dkg sajtot (lehet füstölt, gorgonzola, edami). A mostani verzió feta sajttal készült.
Közben megpucoltam 30 dkg zöld spárgát, és kb. 2 cm-es darabokra vágtam, nyersen belekevertem az elkészült mártásba.
Hogy legyen egy kis teste is az ételnek, hozzáadtam kb. 3 dkg apró zabpelyhet.
Kisebb sütőformát (nekem kb. 8×3 cm-es van) kibélelek 3 vékony szelet baconnel, és belekanalazom az elkészített masszát. 20 perc sütés (150 fok légkeveréssel) és 5 perc pihentetés után egy nagyon finom vendégváró falattal lettem gazdagabb, de salátával felszeletelve munkahelyre is vihető.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept