Kakaós csiga
Kakaós csiga
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg búzaliszt
- 2,5 dl langyos tej
- Teáskanál cukor
- 5 dkg élesztő
- 1 tojás
- 10 dkg olvasztott margarin a tésztához
- 10 dkg olvasztott margarin a tészta tetejére
- 2 evőkanál kakaópor
- 10 dkg porcukor
- 1 tojás sárgája a kenéshez
- porcukor a díszítéshez
Elkészítés:
A langyos tejhez hozzáadunk egy evőkanál kristálycukrot, és az élesztőt felfuttatjuk. A lisztet az olvasztott margarinnal, a felfuttatott élesztővel eldolgozzuk, majd egy tojás hozzáadásával eldagasztjuk.
Kb. fél órát kelesztjük száraz, meleg helyen.
Ezt követően a porcukrot és a kakaót összekeverjük. A tésztát kisodorjuk négyzet alakúra, kb. 1 cm vastagságúra. 10 dkg olvasztott vajat rákenünk, majd rászórjuk a porcukros kakaót. Feltekerjük és felvágjuk tetszés szerint.
Tepsibe rakjuk, megkenjük tojássárgájával és aranybarnára sütjük. Porcukorral díszítjük.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept