Fokhagymás sült oldalas másképp
Fokhagymás sült oldalas másképp
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg sertésoldalas
- 2 fej fokhagyma
- só ízlés szerint
- 1 kávéskanál őrölt bors
- 1 mokkáskanál köménymag
- 50 dkg sertészsír
Elkészítés:
A fokhagymát megtisztítjuk. Az oldalast nagyobb darabokra vágjuk, befűszerezzük, kevés zsíron minden oldalán elősütjük, hogy egy kis kérget kapjon. Az oldalast egy lábasba tesszük a fokhagymával és pár szem köménymaggal. Annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje, és fedő alatt elkezdjük főzni. Ha a vizet kezdi elfőni, rátesszük a zsírt. Amint a víz teljesen elpárolog róla, szép pirosra sütjük. Melegen, körettel (petrezselymes burgonya, burgonyapüré,), medvehagymás zöldséges rizzsel, vagy hidegen - ahogy én szeretem -, zöldségekkel és friss kenyérrel tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept