Magyaros, krémsajtos göngyölt csirkemell
Magyaros, krémsajtos göngyölt csirkemell
Hozzávalók 4 személyre
- 4 db csirkemellfilé
- 30 dkg tömlős krémsajt
- 5-6 levél medvehagyma vagy 2 szál újhagyma
- 2 db hegyes erőspaprika
- 1 szál parasztkolbász
- 8 szelet bacon
- só
- őrölt fehér bors
- szárnyas fűszerkeverék
Elkészítés:
A csirkemelleket középen éles késsel szétnyitjuk, de nem vágjuk át. Kiklopfoljuk, sózzuk, szárnyas fűszerkeverékkel megszórjuk. A hagymát apróra, a paprikát és a kolbászt kis kockákra vágjuk.
A krémsajtba keverjük a paprikát, kolbászt, hagymát, az őrölt borsot és a sót /ha szükséges/. A tölteléket elosztjuk a csirkemelleken, feltekerjük, 2-2 szelet baconbe göngyöljük, majd szorosan alufóliába csavarjuk.
Tepsibe vagy grillrácsra tesszük a tekercseket és közepes lángon 35-40 percet sütjük.
Sült újkrumplit készítettem mellé.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept