Húsleves gazdagon
Húsleves gazdagon
Hozzávalók 8 személyre
- 3/4-1 kg csirkeaprólék
- 4-5 nagy sárgarépa
- 3 fehérrépa
- fél zellergumó
- 1 vöröshagyma
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 10 szem egész bors
- só
- bors
- 15 dkg cérnametélt
- fél csokor petrezselyemzöld
Elkészítés:
A húst alaposan készítsd elő, mosd meg, szükség esetén "kapirgáld meg", tisztítsd meg a bőrét.
A zöldségeket is pucold meg, vágd fel. A répákat hosszában negyedeld!
Egy nagy fazékban tegyél vizet, rakd hozzá a húsdarabokat és a zöldségeket. Fontos, hogy a víz ellepje a húst. Lassú tűzön forrald fel a vizet. Ezt követően ízesítsd sóval, borssal és a hagymákkal. Továbbra is kis lángon főzd a levest, alig mozogjon a fazékban a víz. Ha habzik, szedd le a habot. Mikor már majdnem minden megpuhul, tedd bele a petrezselyemzöldet, és sós vízben főzd be a cérnametéltet. Főzheted a húslében is, úgy még finomabb. Ha van az aprólék között máj, ráérsz ekkor beletenni.
A végén szűrd le. Tedd külön tálba a répákat és a húst. Cérnametélttel kínáld!
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept