Roppanós omlett
Egyik reggel barátomnak szerettem volna kedveskedni ezzel az egészséges étellel, melyhez a hűtőm tartalma adott kreatív ötletet. Sikerült is meg lepnem őt. Mondanom sem kell, hogy azóta mindig ez a kívánsága reggelenként. :)
Roppanós omlett
Hozzávalók 2 személyre
- 4 db kétszersült (extrudált korpás, vagy szezámos kenyér)
- 1 csokor medvehagyma
- vajkrém (csökkentett zsírtartalmú)
- fejes saláta
- 2 db tojás
- 10 dkg csirkemell sonka
- 10 dkg mozzarella
- 1 csipet só
- 1 csipet bors (frissen őrölt vagy őrölt)
- 1 csipet petrezselyem (szárított vagy friss)
- 1 csokor medvehagyma
Elkészítés:
A tojásokat sóval és borssal felverjük, közben előmelegítjük a palacsintasütő serpenyőnket kevés olíva olajjal (ha nincsen, megteszi a sima olaj is). A tojáshoz adjuk a sonkát is, majd mehet is a serpenyőbe a massza. Nem kell összetörni, palacsinta módjára, omlett szerűen süssük.
Megmosunk egy nagyobb friss saláta levelet, valamint a medvehagymát. Lecsöpögtetjük, szalvétával megtöröljük. Mikor már a tojás egyik oldala aranybarnára sült, rászórjuk a petrezselymet, ráhelyezzük a mozzarella szeleteket és óvatosan átfordítva hirtelen megpirítjuk a másik oldalát is fél perc alatt. Levesszük a tűzről és 4 részre osztjuk.
A vajkrémmel megkent kenyérszeletekre helyezzük a darabolt salátát, majd mehet rá a sonkás-sajtos tojás, valamint a tetejére medvehagyma.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept