Marhahús paradicsomszósszal
Nagymamámtól tanultam ezt a jó kis ételt. Akkor is jó, ha túl sok hús marad meg a hétvégi levesből. Remek újrahasznosítás. Sertésből is finom.
Marhahús paradicsomszósszal
Hozzávalók 4 személyre
- 70 dkg marhahús (levesben főtt)
- 3/4-kg 1 kg krumpli
- 2 nagyobb paradicsompüré (konzerv)
- 2 evőkanál liszt
- pirospaprika
- só
- cukor
- bors
- zsír
Elkészítés:
A húst főzzük meg a hétvégi leveseben. Így sokkal ízletesebb, mintha sima vízben főne. A marhának legalább 2 óra főzés szükséges, hogy megfelelően megpuhuljon.
Közben tegyük oda sós vízben vízben a krumplit is. (Pucoljuk meg, mossuk meg, kockázzuk fel.) Én felkockázva szeretem, de a végén össze is lehet törni.
A paradicsomszósz:
Készítsünk rántást a zsírból és a lisztből. (Minél "nagyobb" a rántás, annál sűrűbb a szósz.) Amikor már aranybarna, húzzuk félre, és mehet bele a pirospaprika. Utána öntsük fel hideg vízzel és tegyük bele a paradicsomot, majd alaposan elkeverjük, nehogy csomós maradjon. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, már amikor szinte teljesen kész, cukrozzuk.
Tálalás:
A húst szeleteljük fel. 1-2 hússzeletet tegyünk a tányérra, mellé pedig mehet a krumpli és a mártás.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept