no

Gesztenyés tejszínes piskóta

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Nagyon sokszor elkészítettem, s aki kóstolta, mindenkinek nagyon ízlett. Természetesen a receptjét is elkérték tőlem. Olyan tetszetős, mintha cukrászdában készült volna.

Gesztenyés tejszínes piskóta

Hozzávalók 12 személyre

  • 6 tojássárgája
  • 24 dkg porcukor
  • 6 evőkanál hideg víz
  • 18 dkg finomliszt
  • 1 cs. sütőpor
  • 6 tojásfehérje /habbá verve/

Krém

  • 2 vaníliás puding
  • 6 dl tej
  • 4 ek. cukor
  • 25 dkg margarin
  • 50 dkg gesztenyemassza

Teteje

  • 0,5 l tejszín
  • 2 kanál porcukor
  • habfixáló
  • csokoládéreszelék
Recept idők

Elkészítés:

A 6 tojásfehérjét kemény habbá verjük. A 6 tojássárgáját a másik edényben 24 dkg porckorral és a fokozatosan hozzáadott 6 kanál vízzel habosra kikeverjük, hozzáadjuk a sütőporral elkevert 18 dkg finomlisztet és végül óvatosan hozzákeverjük a tojáshabot. Kibélelt gáztepsiben sütjük. /kb 15 perc/

A krémhez a 2 vaníliás pudingot 6 dl tejjel és 4 evőkanál cukorral keményre főzzük, majd hűlni hagyjuk. A 25 dkg margarint 25 dkg porcukorral kikeverjük, és hozzákeverjük a kihűlt főzött pudingot, majd az 50 dkg gesztenyemasszát is. A krémet a kihűlt piskótára kenjük.

A krém tetejére a 0,5 l tejszínt a 2 kanál porcukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük, rásimítjuk a krémre és csokoládéreszelékkel megszórjuk.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük