Tavaszi aszpik
Régmúlt emléke a közértből, idén húsvétkor házilag megvalósítva.
Tavaszi aszpik
Hozzávalók 8 személyre
- 30 dkg konzervkukorica
- 40 dkg főtt zöldborsó
- 3 felkockázott főtt sárgarépa
- 1 felkockázott főtt paszternák
- petrezselyemzöld
- bors
- 5 dl sonkalé
- 3 dkg zselatin
Elkészítés:
A főtt és lehűtött zöldségeket összekeverjük, majd fóliával bélelt formába tesszük. A zselatint feloldjuk kevés sonkalével és elkeverjük a többi sonkalében, melyet ízlés szerint borssal ízesítünk. Ha feloldódott, levesszük a tűzről, hűlni hagyjuk. Majd ráöntjük a zöldségekre és néhány órára hűtőbe tesszük dermedni.
Fogyasztás előtt kiborítjuk a fólia segítségével.
Húsvéti ételekkel - főtt tojással, sonkával, retekkel, salátával - tálaljuk.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept