Rakott tarhonya
Egy nagyon régi kis naptár hátoldalán találtam, de bevált.
Rakott tarhonya
Hozzávalók 6 személyre
- fél kg tarhonya
- 6 főtt tojás
- 1 hagyma
- 15 dkg füstölt kolbász v. sonka
- 1 tejföl
- 1 kanál pirospaprika
- 2 kanál delikát
- fél liter paradicsomlé
- 10 dkg füstölt szalonna, húsos
Elkészítés:
A tarhonyát és a tojást megfőzöm, a hagymát megdinsztelem, a szalonnát kis kockákra vágom. A hagymával kisütöm, belekeverem a tejfölt, a pirospaprikát, két teáskanál delikátot, utána félreteszem. A főtt tojást felszeletelem, meg a kolbászt - a főtt tarhonyát összerakom a tojással, a kolbásszal, majd rákanalazok a tejfölös masszából. Folytatom a rétegezést, a tetejére tojás kerüljön. Ha kész, ráöntöm a paradicsomlét, sütőben fél órát sütöm, hogy összeérjenek az ízek. Ez lehet a húsvéti maradék tojásból és sonkából. Eddig sikerem volt, akárhányszor megcsináltam.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept