Töltött burgonya
Kedvünk, ízlésünk szerint variálhatjuk a töltelék
hozzávalóit.
Köretként ajánlom, de friss salátával fogyasztva is kitűnő, finom fogás.
Töltött burgonya
Hozzávalók 4 személyre
- (4 személyre)
- 8 darab nagyobb burgonya
- 1 szál füstölt, száraz kolbász
- 10 dkg sajt (Trappista, Gouda, de lehet Roquefort is)
- só
- bors
- 1 maroknyi metélőhagyma
Elkészítés:
A burgonyákat héjában megfőzzük, megtisztítjuk, belsejüket egy kanál segítségével kivájjuk. A kivájt részét, egy villával összetörjük, sóval, borssal fűszerezzük. A kolbászt és a sajtot apró kockákra vágjuk, a metélőhagymát felaprítjuk, hozzákeverjük és kézzel alaposan összegyúrjuk. Megtöltjük a burgonyákat.... lehet, hogy soknak tűnik, de bátran pakoljuk meg őket, osszuk szét a tölteléket. 200 fokon, grillfokozaton süssük pirosra.
Kínálhatjuk pl. saslik vagy nyárson sült húsok mellé, de bármilyen húsétel mellé ajánlom.
Jó étvágyat kívánok!
Tipp: sonkát, bacont, bármilyen felvágottat használhatunk..... metélőhagyma helyett, vörös-, lila-, fokhagyma, medvehagyma (levele) is finom lehet.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept