Csokoládétojás
Csokoládétojás
Hozzávalók 4 személyre
- Kb. 20 db-hoz:
- 25 dkg mogyoróvaj
- 10 dkg vaj
- 8-10 db babapiskóta
- 1 tk vaníliaaroma
- 2 ek porcukor (púpozott)
A bevonáshoz
- 20 dkg étcsokoládé
- színes tortadara
Elkészítés:
A mogyoróvajat és a vajat tegyük be a mikróban, és kb. egy perc alatt olvasszuk meg, majd keverjük alaposan össze.
Ezután adjuk hozzá a porcukrot, és a vaníliaaromát, majd szintén keverjük alaposan össze.
Végül morzsoljuk hozzá a babapiskótát, majd gyúrjuk össze a masszát. Ezután tegyük be a hűtőbe (v. a mélyhűtőbe), hogy a massza kellően lehűljön, megdermedjen.
A kellően lehűlt masszát vegyük ki a hűtőből, majd vizes kézzel formázzunk belőle diónyi tojás formákat. Ezután megint tegyük vissza a hűtőbe, hogy kellően lehűljön.
A csokoládét gőzfürdő fölött olvasszuk fel, majd a hűtőből kivett tojásokat egyesével vonjuk be. Ezután helyezzük rá egy sütőpapírra, majd szórjuk meg a színes tortadarával, és hagyjuk teljesen megszáradni.
Az elkészült mogyoróvajas csokoládétojásokat tálalásig tároljuk hűtőszekrényben. Közvetlenül tálalás előtt vegyük ki a hűtőből, és tegyük bele bonbon papírba, majd úgy kínáljuk.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept