Káposztaágyon sült csirkecombok
A savanyú káposzta nagyon egészséges és finom, csirkecombbal együtt sütve pedig maga a földi paradicsom.
Sokféle módom ízesítik, megmutatom én, hogy készítem.
Káposztaágyon sült csirkecombok
Hozzávalók 6 személyre
- 1 kg savanyú káposzta - levével együtt
- 6 db csirkecomb (egyben hagyva)
- 1-2 szál füstölt kolbász
- 1 doboz kockázott bacon szalonna
- 1 nagy fej vöröshagyma
- só
- bors
- őrölt pirospaprika
- 2 gerezd fokhagyma
- őrölt kömény
Elkészítés:
A hagymát felszeleteljük, a szalonnával és a karikákra vágott kolbásszal együtt addig sütjük, amíg a hagyma pirulni kezd, a szalonna, a kolbász pedig zsírjára kezd sülni.
A savanyú káposztát egy tepsibe terítjük, levével együtt és a megsült hagymás keveréket ráöntjük (zsírral együtt) a káposztára, összekeverjük (lehet kézzel, úgy könnyebb).
A csirkecombokat megmossuk, leitatjuk róluk a vizet. Egy evőkanál őrölt pirospaprikát, egy-két teáskanál sót, borsot, őrölt köményt és két gerezd áttört fokhagymát összekeverünk.
Ezzel a fűszerkeverékkel alaposan bedörzsöljük a combokat, ezután bőrös felükkel lefelé ráfektetjük a káposztaágyra. Ha elkészültünk, egy kevés olajat csorgatunk a húsokra. Alufóliával lefedjük, és 200 fokos sütőbe tesszük. Kb. 1-1,5 óra múlva megnézzük, hogy megpuhultak-e a combok. Ha igen, átfordítjuk őket a másik (bőrös) oldalukra, a fólia nélkül addig sütjük, amíg szép ropogósak, piros színűek lesznek.
Cikkekre vágott burgonyát főztem mellé, amit kevés olajjal meglocsoltam, és amíg pirult a hús, szintén a sütőbe tettem, megpirítottam.
Rizsköret vagy tarhonya is jól illik hozzá.
Nagyon - nagyon finom étel, ízletes, és ami érdekes, hogy nem nehéz, nem megterhelő az ember gyomrának.
Aki szereti, tálalás után, tejföllel meglocsolhatja a káposztát, nagyon finom mellé.
Érdemes elkészíteni, különlegesen finom étel.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept