Dani szelet
Mást szerettem volna készíteni, azonban ez lett belőle. Utólag már nem bánom, mivel nagyon finom lett.
Dani szelet
Hozzávalók 12 személyre
- 8 db tojás
- 16 dkg kristálycukor
- 20 dkg liszt
- 5 dkg étcsokoládé
- 10 dkg vegyes aszalt gyümölcs a tésztába
- 15 dkg étcsokoládé
- 1,5 dl tejszín
- 0,5 dl narancslé
- 1 db narancs reszelt héja
- 15 dkg fehér csokoládé
- 10 dkg vaj
- 25 dkg mascarpone
- 1 db érett avokádó
- 10 dkg vegyes aszalt gyümölcs a krémbe
- 1 dl rum
- kockákra vágott piskóta
Díszítéshez
- 2 dl tejszín
- kevés étcsokoládé
- kevés vegyes aszalt gyümölcs
Elkészítés:
1. Az 5 dkg étcsokoládét felolvasztjuk, az aszalt gyümölcsöket összevagdaljuk, a sütőt előmelegítjük 180 fokra.
2. A tojásfehérjét a cukor 2/3 részével habbá verjük. A sárgáját kihabosítjuk a maradék cukorral, majd hozzákeverjük az olvasztott csokoládét, a habbá vert fehérjét és a liszttel elkevert aszalt gyümölcsöket. Kb. 24*40 cm-es tepsiben 180 fokon, kb. 35 perc alatt készre sütjük.
3. A krémhez való aszalt gyümölcsöt megáztatjuk a rumban.
4. A krémhez 0,5 dl tejszínbe belereszeljük 1 narancs héját, elkeverjük 0,5 dl narancslével, majd forrásig melegítjük 5 dkg vajjal, beleszórjuk a 15 dkg étcsokoládét, elkeverjük, miután elolvadt a csoki, kihűlésig félretesszük.
5. 1 dl tejszínt forrásig melegítünk 5 dkg vajjal, beleszórjuk a 15 dkg fehér csokoládét, elkeverjük, miután elolvadt a csoki, kihűlésig félretesszük.
6. A kihűlt piskóta széleit kb. 1 cm szélesen körbevágjuk és a levágott széleket kockákra vágjuk, majd elkeverjük a rumba áztatott aszalt gyümölcsökkel és meglocsoljuk egy kevés rummal, (egyéb maradék piskótát is felhasználhatunk a krémhez).
7. A fehér csokoládés krémet összekeverjük a mascarpone krémsajttal és hozzákeverjük a pürésített avokádót, majd a kockákra vágott piskótával elkevert aszalt gyümölcsöket.
8. A piskóta tetejére rákenjük az étcsokoládés krémet, majd a piskótával összekevert fehér csokoládés krémet és végül a habbá vert tejszínt.
9. Olvasztott csokoládéval és aszalt gyümölcsökkel díszítjük, majd tálaljuk.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept