Hokkaido kalács
Hokkaido kalács
Hozzávalók 4 személyre
- 2 dl tejszín
- 2 dl tej
- 50 dkg liszt
- csipet só
- 3 ek porcukor
- 3 dkg élesztő
- 1 db tojás a lekenéshez
Elkészítés:
A kenyérsütőgép üstjébe beletesszük ebben a sorrendben a hozzávalókat. Először a tejszínt, a tejet, a lisztet, csipet sót, cukrot és rámorzsoljuk az élesztőt. Elindítjuk a dagasztó programot, és bedagasztjuk a tésztát.
Én a dagasztás végén kikapcsoltam a gépet, majd újra elindítottam és megint megdagasztottam a tésztát. Így a kétszeri dagasztásnak köszönhetően, nagyon szép sima lett a tészta.
Ezután áttesszük a kelesztőtálba, majd egy óra alatt duplájára kelesztjük.
Amikor megkelt a tészta, lisztezett felületre kiborítjuk, majd 4 egyforma részre elosztjuk.
Mindegyik tésztából hosszú csíkokat nyújtunk, majd feltekerjük.
Egy sütőformát kibélelünk sütőpapírral, majd szépen egymás mellé helyezzük a feltekert tésztatekercseket. Ezután meleg helyen ismét duplájára kelesztjük.
Ha szépen megkelt, akkor a tetejét felvert tojással le kell kenni.
Előmelegített sütőbe helyezzük, majd 180 fokon 35-40 percig kell sütni. (Én légkeverésnél 150 fokon, 40 percig sütöttem.)
10 perc sütés után a tetejét alufóliával letakarjuk, hogy sütés közben a teteje ne égjen meg!!!!!!
A sütőből kivéve rácsra helyezzük, és szeletelés előtt teljesen kihűtjük.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció