Gesztenyés krémes

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Gesztenyés krémes

Hozzávalók 4 személyre

Az alaphoz

  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 15 dkg darált keksz
  • 5 dkg vaj
  • 3 ek rum
  • 2 ek tej

A vaníliás krémhez

  • 2 tojássárgája
  • 7 dl tej
  • 20 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 25 dkg vaj

A tetejére

  • 4 dl habtejszín
  • 2 ek cukor
  • 4 dkg csokoládéreszelék
Recept idők

Elkészítés:

A gesztenyemasszát a kekszmorzsával, vajjal és rummal összedolgozzuk sima masszává. Egy 30x20 cm-es deszkára zsírpapírt teszünk, és a masszát egyenletesen elkenjük rajta. A vaníliás krémhez 5 dl tejet fölforralunk. A maradék 2 dl tejben a cukrot, a vaníliás cukrot, a pudingport, és a tojások sárgáját simára dolgozzuk. A forrásban lévő tejhez öntjük, kevergetve sűrűre főzzük. A tűzhelyről hűlni hagyjuk. Amikor teljesen kihűlt, elektromos habverővel krémesre keverjük, majd apránként beledolgozzuk a puha vajat is. Egyenletesen a gesztenyés alapra kenjük, és a hűtőbe tesszük dermedni. A tejszínből és a cukorból keményt habot verünk, és a krém tetejére simítjuk. Reszelt csokoládéval megszórjuk, és 3 órát a hűtőbe dermesztjük.

1
2
3

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük