Gesztenyés krémes
Gesztenyés krémes
Hozzávalók 4 személyre
Az alaphoz
- 25 dkg gesztenyemassza
- 15 dkg darált keksz
- 5 dkg vaj
- 3 ek rum
- 2 ek tej
A vaníliás krémhez
- 2 tojássárgája
- 7 dl tej
- 20 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 25 dkg vaj
A tetejére
- 4 dl habtejszín
- 2 ek cukor
- 4 dkg csokoládéreszelék
Elkészítés:
A gesztenyemasszát a kekszmorzsával, vajjal és rummal összedolgozzuk sima masszává. Egy 30x20 cm-es deszkára zsírpapírt teszünk, és a masszát egyenletesen elkenjük rajta. A vaníliás krémhez 5 dl tejet fölforralunk. A maradék 2 dl tejben a cukrot, a vaníliás cukrot, a pudingport, és a tojások sárgáját simára dolgozzuk. A forrásban lévő tejhez öntjük, kevergetve sűrűre főzzük. A tűzhelyről hűlni hagyjuk. Amikor teljesen kihűlt, elektromos habverővel krémesre keverjük, majd apránként beledolgozzuk a puha vajat is. Egyenletesen a gesztenyés alapra kenjük, és a hűtőbe tesszük dermedni. A tejszínből és a cukorból keményt habot verünk, és a krém tetejére simítjuk. Reszelt csokoládéval megszórjuk, és 3 órát a hűtőbe dermesztjük.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept