Erdei gyümölcsös párolt káposza
Hagyományos fogásokat frissítek fel mostanság egy kis újdonsággal. A fanyar gyümölcsök és a mézes káposzta kiváló párost alkot! Ellenállhatatlan, színes, ízletes! Egy szürke napon garantáltan feldobja az ember hangulatát!
Erdei gyümölcsös párolt káposza
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg káposzta (ebben az esetben vörös káposzta)
- 25 dkg fagyasztott vegyes erdei gyümölcs (áfonya, málna, ribizli)
- 3 ek. méz (akác)
- 4 ek. olívaolaj
- 0,5 dl ecet (10%-os)
- 1 ek. só
Elkészítés:
A káposztát megszabadítjuk külső leveleitől, kivágjuk a torzsáját és vékony szálakra aprítjuk/gyaluljuk. Egy evőkanál sóval megszórjuk a zöldséget és néhány percig állni hagyjuk.
Egy nagy serpenyőben olívaolajat hevítünk erre ráöntjük a káposztát, majd ecettel és 3 evőkanál mézzel meglocsoljuk. Természetesen mindenki saját ízlésének megfelelően alakíthatja ezt a köretet. Ki édesebb, ki pedig savanykásabb ízvilágot álmodhat meg a lábasban. Méz helyett cukrot is használhatunk.
Kb. 20-25 perc párolás és gyakori kevergetés után lehúzzuk a serpenyőnket a tűzről és fagyasztott erdei gyümölcsöket hozzáforgatjuk a meleg káposztához. Melegen tálaljuk!
Mihez ajánlom?
Magában is tökéletesen finom, de sült zöldségfasírttal kiváló! Ha pedig ragadozók vagyunk, akkor vadak, kacsa, liba jó cimborája lesz a tányéron a párolt káposzta ezen változata.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept