Édes-savanyú csirke
Jó ideje nagy rajongója vagyok a kínai ételeknek. Magam is el tudom készíteni, mert nem olyan bonyolult.
Édes-savanyú csirke
Hozzávalók 2 személyre
- (4 főre)
- 80 dkg csirkemell
- 10 dkg vaj
- só
- bors
- 1 üveg édes-savanyú mártás
- 1 nagy szál sárgarépa
- 1 db hagyma
- 1 db kaliforniai paprika
- 2 ek kókuszolaj
- só
- paprika
Elkészítés:
1. A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk, serpenyőben, kb. 3 dkg vajon átforgatjuk, hogy megfehéredjen, sózzuk, borsozzuk, puhára sütjük.
2. A sárgarépát vékony csíkokra vágjuk, vajon pirítjuk, finoman sózzuk. Ne pároljuk túl, inkább friss, roppanós legyen.
3. Ugyanígy járunk el a zöldségekkel is.
4. Ha minden megfőtt, megpárolódott, megpuhult, a csirkemellhez öntjük az üveges szószt, a zöldségeket és összeforraljuk. Párolt rizzsel tálaljuk.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept