Cukkinis tócsni
Nyáron a kiskertemben mindig található cukkini, így a nyári napokon sűrűn szerepel az elkészített ételeim között a cukkinis tócsni. Tejföllel isteni!
Cukkinis tócsni
Hozzávalók 4 személyre
- 1 közepes cukkini
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tojás
- liszt, amennyit felvesz
- zsemlemorzsa
- só
- bors
- petrezselyem
- olaj a sütéshez
- tejföl a tálaláshoz
Elkészítés:
A cukkinit megmossuk, végeit levágjuk, és nagylyukú reszelőn lereszeljük, megsózzuk. Pár perc után kinyomkodjuk, és hozzátesszük a fűszereket, vöröshagymát, a fokhagymát préselve, tojást, lisztet, kevés zsemlemorzsát, és fakanállal összekeverjük. Serpenyőbe kevés olajat teszünk, felforrósítjuk, majd kb. 1 ek. masszát teszünk a serpenyőbe, a kanállal laposra nyomjuk, kb. fél tenyérnyire, majd mindkét oldalát pirosra sütjük.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept