Farsangi fánk
Anyukám készítette most hétvégén, valami isteni lett. Ez több mint 1 egész adag.
Farsangi fánk
Hozzávalók 6 személyre
- 1 csésze tej
- 4 dkg friss élesztő
- 2 ek porcukor
- 1 zacskó vaníliás cukor
- 10 dkg vaj
- 2 tojássárgája
- só
- 1 kg liszt
- másfél l olaj a sütéshez
- (Ízlés szerint a tésztához rumot is adhatunk.)
Elkészítés:
Az élesztőt felfuttatjuk langyos tejben, kevés cukorral. Majd az átszitált liszthez adjuk a sót, a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, a felfutott élesztőt, a szobahőmérsékletű vajat és a tojássárgáját. Jól kidolgozzuk, hólyagosra dagasztjuk a tésztát. Meleg helyen, ruhával letakarva, kb. duplájára kelesztjük. Arra nagyon vigyázzunk, hogy a tészta meg ne fázzon. Ha megkel, lisztezett deszkán 2ujjnyi vastagra nyújtjuk. Kiszaggatjuk a tésztát, és bő, forró olajban megsütjük mindkét oldalát. Lecsepegtetjük az olajat, majd tálra rakjuk, és megszórjuk vaníliás porcukorral. Házi lekvárral kínáljuk.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept