Red velvet cake
Red velvet cake
Hozzávalók 4 személyre
Tészta hozzávalói
- 18 dkg liszt
- 1/2 ek kakaó
- 1 mk szódabikarbóna
- 1/2 tk sütőpor
- 18 dkg kristálycukor
- 18 dkg margarin
- 1 dl tejföl
- 1 mk vanília aroma
- 1 db tojás
- pár csepp piros ételfesték
- csipet só
Krém hozzávalói
- 5 dkg margarin
- 10 dkg mascarpone
- 25 dkg porcukor
- 1/2 tk vaníliaaroma
Elkészítés:
Egy tálba beleszitáljuk a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a csipet sót és a kakaót, majd jól összekeverjük. Ha poralapú az ételszínező, akkor azt is belekeverjük.
Egy másik tálban robotgéppel alaposan kikeverjük a cukrot a margarinnal, majd hozzákeverjük az egész tojást, a vanília aromát, és a tejfölt. Ha folyékony az ételszínező, akkor azt is hozzákeverjük.
Ezután a lisztes keverékhez hozzáöntjük a folyékony masszát és jól összekeverjük.
Három részre osztjuk és egy 20 cm-es tortaformába, előmelegített sütőben, közepes lángon 20-25 perc alatt külön-külön kisütjük a tésztát. Megtöltés előtt hagyjuk teljesen kihűlni.
Krém:
A margarint simára keverjük a mascarponéval, a porcukorral és a vaníliaaromával.
Végül megtöltjük vele a tortalapokat, majd kívülről is bevonjuk ezzel a krémmel.
1-2 órára hűtőbe kell tenni, hogy a krém jól megdermedjen. Így könnyen lehet majd szeletelni.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept