Lazachab kapros burgonyasalátával
A lazac nagyon finom és sok vitamin forrása, ha valaki pedig szereti a halat, akkor biztos vagyok benne, hogy ez a lazachabos étel is ízleni fog neki, amihez annyit fűznék hozzá: JÓ ÉTVÁGYAT!
Lazachab kapros burgonyasalátával
Hozzávalók 6 személyre
A burgonyasalátához
- 40 dkg burgonya
- só
- 20 dkg apró roppanós csemege uborka (levével együtt)
- 1 fej vöröshagyma
- 1 csokor friss kapor
A lazachabhoz
- 1 evőkanál frissen reszelt torma
- 20 dkg tejszínes krémsajt
- 10 dkg füstölt lazac
- frissen őrölt bors
- 2 tojásfehérje
Elkészítés:
1. A tisztított, apróra kockázott burgonyát előző nap főzzük puhára sós vízben. Ha kész, szűrjük le, még melegen keverjük el az uborka leszűrt levével. Az uborkát szintén kockázzuk apróra, keverjük a krumplihoz a finomra aprított hagymával és kaporral együtt. Hűtőszekrényben érleljük össze az ízeket.
2. A tálalás napján reszeljük le a tormát, keverjük el a krémsajttal, az apróra kockázott füstölt lazaccal. Frissen őrölt borssal ízesítsük a krémet. Sózni valószínűleg nem szükséges, mert a lazac is sós.
3. A tojásférjét verjük fel kemény habnak, forgassuk óvatosan a krémhez. Tálalásig tartsuk hűtőszekrényben. Krumpli helyet készíthetünk hozzá párolt zöldségeket is vagy bármilyen köretet.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept