Emeletes gyümölcstorta

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Nálunk hagyománnyá vált ennek a tortának a készítése, ugyanis fiatalabbik "nagyfiam" nem igazán részesíti előnyben a vajas - krémes tortákat, sütiket. Így ez a pudinggal, sok - sok gyümölccsel készített torta szerepel minden évben, a szülinapi tortájaként.

Emeletes gyümölcstorta

Hozzávalók 12 személyre

Tészta

  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 1 vaníliás cukor
  • csipet só
  • 3 darab tojássárgája
  • kb. 0,5 dl tej
  • 22,5 dkg liszt
  • 1,5 mokkáskanál sütőpor
  • 3 darab tojásfehérje
  • 1/2 citrom reszelt héja (mazsola mehet hozzá)

Szükség lesz még

  • 3 zacskó
  • főznivaló pudingpor (különböző ízűek)
  • mazsola (ha szeretnénk bele főzni)

Gyümölcsök

  • banán
  • kivi
  • meggy(befőtt)
  • őszibarack(befőtt)
  • datolyaszilva
  • szőlő(befőtt) ...bármilyen, amit szeretünk
Recept idők

Elkészítés:

A vajat, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a csipet sót, a tojások sárgáját a kevés tejjel habosra kikeverjük. A lisztet elkeverjük a sütőporral, hozzákeverjük a tojásos masszához, a tojásfehérjéket keményre felverjük, óvatosan összeforgatjuk, citromhéjjal ízesítjük. Lehet mazsolát beletenni. Egy kivajazott, lisztezett tortaformába kanalazzuk, elsimítjuk, 190 fokos sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.
Kiborítjuk a formából, hűlni hagyjuk, kettévágjuk.

A pudingokat egyenként megfőzzük az előírás szerint (csomagoláson).

A kettévágott tortalap alját egy üvegtányérra fektetjük, köré helyezzük az állítható tortagyűrűt, szorosan beállítjuk, hogy ne mozduljon el (én egy gémkapcsot használok). Ezután kevés meggylével meglocsoljuk a tortalapot, mehet rá az egyik adag puding, pl. csoki, és erre szeletelhetünk egy egész banánt. Ráfektetjük a másik lapot, meglocsolhatjuk. Erre puding jön és valamilyen gyümölcs, pl. őszibarack. Ezt befedjük a harmadik ízű pudinggal és kidíszítjük gyümölcsökkel kedvünk, ízlésünk szerint.
A tetején, 1 csomag színtelen tortabevonó zselével fedtem be a gyümölcsöket....kész!

Várjuk meg, amíg kihűl és mehet a hűtőbe, jó alaposan hűtsük le.

Finom, gyümölcsös édesség, fogyasztásig tartsuk hűtőszekrényben.
Jó nagy adag tejszínhabbal ajánlom a fogyasztását!

Jó sütögetést és jó étvágyat kívánok hozzá!

1
2
3
4

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük