Prágai sonkával töltött csirkerolád
Köszönet Alassandro Arenának a receptért, nagyon ízlett a férjemnek az étel. A kertünkben még sokáig télen a jó időben lehetett szép zöld rukkolát szedni, így friss salátából készült ez a remek olasz főétel.
Prágai sonkával töltött csirkerolád
Hozzávalók 2 személyre
A roládhoz
- 20 dkg csirkemellfilé
- 10 dkg prágai sonka
- 10 dkg kanadai bacon
- 10 dkg vaj
- 1 dl fehérbor
Öntet
- 3 ek olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma (zúzott)
- 1 csokor petrezselyem
- 1 ek zsálya (egész)
- só ízlés szerint
Dresszing
- 3 ek olívaolaj
- 10 dkg rukkola
- 1 ek kapribogyó (vagdalva)
- 1 citromból nyert citromlé
- só ízlés szerint
Elkészítés:
A rolád
A mellszeleteket elvágjuk ketté úgy, hogy nagyobb darabot kapjunk, és fólia között kiklopfoljuk, majd ráterítjük a sonkát.
A húst 2 db bacon szalonnára helyezzük, majd rátesszük a prágai sonkát, és megkenjük az öntettel.
Ezután felcsavarjuk, összetűzzük, hogy ne essen szét. (Ehhez használjunk fogpiszkálót.)
A serpenyőben vajat hevítünk, és a rolókat rátesszük. Megborsozzuk, és mindkét oldalát átsütjük úgy, hogy a bort aláöntjük, és szép pirosra sütjük őket. 4 db lesz ebből a mennyiségből.
Öntet
Az öntetet elkészítjük a következőképpen. 3 evőkanál olívaolajat kikeverünk 2 gerezd zúzott fokhagymával, sóval, vágott petrezselyemmel és zsályával.
Dresszing
Elkészítjük a salátaöntetet. 3 evőkanál olívaolajat, kevés sót, 5 db nagyobb kapribogyót összevágva elkeverünk egy kis tálban 1 citrom levével.
Tálaljuk, a ruccolát a tányér közepére halmozzuk, öntünk rá az öntetből és a húsroládot kettévágva köré helyezzük. Jó étvágyat hozzá!
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept