Prágai sonkával töltött csirkerolád

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Köszönet Alassandro Arenának a receptért, nagyon ízlett a férjemnek az étel. A kertünkben még sokáig télen a jó időben lehetett szép zöld rukkolát szedni, így friss salátából készült ez a remek olasz főétel.

Prágai sonkával töltött csirkerolád

Hozzávalók 2 személyre

A roládhoz

  • 20 dkg csirkemellfilé
  • 10 dkg prágai sonka
  • 10 dkg kanadai bacon
  • 10 dkg vaj
  • 1 dl fehérbor

Öntet

  • 3 ek olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma (zúzott)
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 ek zsálya (egész)
  • só ízlés szerint

Dresszing

  • 3 ek olívaolaj
  • 10 dkg rukkola
  • 1 ek kapribogyó (vagdalva)
  • 1 citromból nyert citromlé
  • só ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A rolád
A mellszeleteket elvágjuk ketté úgy, hogy nagyobb darabot kapjunk, és fólia között kiklopfoljuk, majd ráterítjük a sonkát.
A húst 2 db bacon szalonnára helyezzük, majd rátesszük a prágai sonkát, és megkenjük az öntettel.
Ezután felcsavarjuk, összetűzzük, hogy ne essen szét. (Ehhez használjunk fogpiszkálót.)
A serpenyőben vajat hevítünk, és a rolókat rátesszük. Megborsozzuk, és mindkét oldalát átsütjük úgy, hogy a bort aláöntjük, és szép pirosra sütjük őket. 4 db lesz ebből a mennyiségből.

Öntet
Az öntetet elkészítjük a következőképpen. 3 evőkanál olívaolajat kikeverünk 2 gerezd zúzott fokhagymával, sóval, vágott petrezselyemmel és zsályával.

Dresszing
Elkészítjük a salátaöntetet. 3 evőkanál olívaolajat, kevés sót, 5 db nagyobb kapribogyót összevágva elkeverünk egy kis tálban 1 citrom levével.
Tálaljuk, a ruccolát a tányér közepére halmozzuk, öntünk rá az öntetből és a húsroládot kettévágva köré helyezzük. Jó étvágyat hozzá!

1
2

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük