Csirkés töltött padlizsán

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A padlizsán csodálatos, mert sokféle elkészítési módja van. Nagyon szeretjük sütve, grillezve salátának elkészítve, krémnek, és még sorolhatnám napestig, mennyi mindenre. Ezt a töltött tojásgyümölcsöt nagyon régóta kedveljük.

Csirkés töltött padlizsán

Hozzávalók 4 személyre

  • (4 személyre)
  • 2 db nagyobb padlizsán
  • 30 dkg csirkefelsőcomb-filé
  • 15 dkg csiperkegomba
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 1 nagy gerezd fokhagyma
  • késhegynyi őrölt kakukkfű
  • 1 csokor petrezselyem
  • 3 ek olaj
  • frissen őrölt feketebors ízlés szerint
  • 12 dkg
  • reszelt sajt
  • 1 db tojás
Recept idők

Elkészítés:

A padlizsánokat megmossuk, majd lapjában kettévágjuk. Belsejüket egy karalábévájóval kiszedjük, hogy 1,5 vastag fala maradjon. Utóbbiakat kissé megsózzuk, és félretesszük. A csirkehúst 1 cm kockákra aprítjuk. A gombát vékony cikkekre, a hagymát és a fokhagymát finomra, a kivájt padlizsán belsőt 1 cm kockákra vágjuk. Egy nagyobb serpenyőben az olajat felforrósítjuk, majd a hagymát közepes lángon megfonnyasztjuk rajta. A csirkehúst rádobjuk, immár nagy lángon, 3-4 percig rázogatva pirítjuk. A gombát hozzákeverjük, továbbra is keverve újabb 3 percig pirítjuk. A zúzott fokhagymával, kakukkfűvel, és a finomra vágott petrezselyemmel fűszerezzük. Sózzuk, borsozzuk, a padlizsánbelsővel még egy percig pirítjuk. A tűzről levéve, a reszelt sajt felével, és a tojással elkeverjük. Az ízes húsos-gombás ragut a szárazra törölt, előre kicsit besózott padlizsánokba töltjük. Amelyik alja billegne, abból kicsit szeljünk le töltés előtt, és tűzzük a töltelékbe a padlizsánszeletet. Így nem dől el a padlizsánunk. A maradék reszelt sajttal megszórjuk a tetejüket. A sütőtepsibe helyezzük őket, amit előtte szilikonos vagy zsírpapírral béleltünk ki. Jó közepes sütőben, 15-20 percig sütjük 180 fokon. Köretnek paradicsomsalátát kínálunk hozzá.
A paradicsomsalátához kell 2 db nagyobb paradicsom, 1 db kisebb lilahagyma és egy szál kakukkfű, meg egy kis galambbegysaláta, és durva tengeri só, 1 tk olívaolaj.

1
2
3
4

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük