Erdélyi raffaello

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Erdélyi raffaello

Hozzávalók 6 személyre

Kókuszos tészta

  • 5 db tojásfehérje
  • 15 dkg kristálycukor
  • 15 dkg kókuszreszelék
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 1 csomag sütőpor

Kakaós-diós tészta

  • 10 dkg darált dió
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 3 ek cukrozatlan kakaópor
  • 5 db tojásfehérje
  • 15 dkg cukor

Krém

  • 4 dl tej
  • 1 db vanília (kikapart magja)
  • 20 dkg cukor
  • 2 tasak vaníliás pudingpor
  • 10 db tojássárgája
  • 25 dkg vaj
  • 15 dkg mascarpone
  • 5 ek csokoládéforgács (tetejére)
Recept idők

Elkészítés:

Kókuszos tészta
A tojásfehérjéket robotgéppel 4-es fokozaton habbá verjük, és félidőben hozzáadjuk a cukrot, amivel kemény habot keverünk, egészen addig, míg a cukorszemcsék már nem érezhetőek.
A lisztbe keverjük a sütőport és a kókuszreszeléket. Ezután a száraz anyagot a tojásos habba keverjük óvatosan.
Egy 23x32-es sütőtepsit kibélelünk zsírpapírral, és a masszát belesimítjuk egyenletesen.
Süssük 180 fokon 15 percig.

Kakaós-diós tészta
Amíg a tészta sül, addig elkészítjük a barna tésztát a következőképpen. A diót és a sütőport a lisztbe keverjük, és a kakaót beleszitáljuk.
A tojásfehérjét a cukorral keményre felverjük, és a diós-kakaós lisztet belekeverjük. Ezt is úgy sütjük ki, mint a fehéret.

Krém
A tejet a vaníliarúd kikapart magjával állni hagyjuk 1 órát, és a cukrot is belekeverjük.
Ezután a pudingport habverővel beledolgozzuk, és feltesszük forrni, majd állandó keverés mellett beledolgozzuk a tojásokat. Levesszük a tűzről, és alaposan összekeverjük, majd sűrűre főzzük. A keverést lassú fokozaton kell kerámia lapon főzni, és állandóan keverjük, nehogy a tojást összekapja. Ahogy sűrűsödni kezd, vegyük le a tűzhelyről, és addig keverjük, míg csak bírjuk. Aztán lehűtjük, akár vizet öntünk egy tálba, és beleállítjuk az edényt.
Ha a pudingkrém már félig kihűlt, akkor a puha vajat robotgéppel beledolgozzuk krémes állagúra. Végül a mascarponét is keverjük hozzá.
A krém kétharmadát a fehér tésztára kenjük, erre tesszük a barna tésztát, amit megkenünk a maradék krémmel. A tetejére csokiforgácsot szórunk.
Tegyük hűtőbe pár órára, de a legjobb egy éjszakára, és utána szeletelhetjük.
sütési hőfok: 180°C
sütési mód: hőlégkeveréses
tepsi mérete: 32x23 cm

1
2
3
4

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük