Erdélyi raffaello
Erdélyi raffaello
Hozzávalók 6 személyre
Kókuszos tészta
- 5 db tojásfehérje
- 15 dkg kristálycukor
- 15 dkg kókuszreszelék
- 2 evőkanál finomliszt
- 1 csomag sütőpor
Kakaós-diós tészta
- 10 dkg darált dió
- 1 csomag sütőpor
- 2 evőkanál finomliszt
- 3 ek cukrozatlan kakaópor
- 5 db tojásfehérje
- 15 dkg cukor
Krém
- 4 dl tej
- 1 db vanília (kikapart magja)
- 20 dkg cukor
- 2 tasak vaníliás pudingpor
- 10 db tojássárgája
- 25 dkg vaj
- 15 dkg mascarpone
- 5 ek csokoládéforgács (tetejére)
Elkészítés:
Kókuszos tészta
A tojásfehérjéket robotgéppel 4-es fokozaton habbá verjük, és félidőben hozzáadjuk a cukrot, amivel kemény habot keverünk, egészen addig, míg a cukorszemcsék már nem érezhetőek.
A lisztbe keverjük a sütőport és a kókuszreszeléket. Ezután a száraz anyagot a tojásos habba keverjük óvatosan.
Egy 23x32-es sütőtepsit kibélelünk zsírpapírral, és a masszát belesimítjuk egyenletesen.
Süssük 180 fokon 15 percig.
Kakaós-diós tészta
Amíg a tészta sül, addig elkészítjük a barna tésztát a következőképpen. A diót és a sütőport a lisztbe keverjük, és a kakaót beleszitáljuk.
A tojásfehérjét a cukorral keményre felverjük, és a diós-kakaós lisztet belekeverjük. Ezt is úgy sütjük ki, mint a fehéret.
Krém
A tejet a vaníliarúd kikapart magjával állni hagyjuk 1 órát, és a cukrot is belekeverjük.
Ezután a pudingport habverővel beledolgozzuk, és feltesszük forrni, majd állandó keverés mellett beledolgozzuk a tojásokat. Levesszük a tűzről, és alaposan összekeverjük, majd sűrűre főzzük. A keverést lassú fokozaton kell kerámia lapon főzni, és állandóan keverjük, nehogy a tojást összekapja. Ahogy sűrűsödni kezd, vegyük le a tűzhelyről, és addig keverjük, míg csak bírjuk. Aztán lehűtjük, akár vizet öntünk egy tálba, és beleállítjuk az edényt.
Ha a pudingkrém már félig kihűlt, akkor a puha vajat robotgéppel beledolgozzuk krémes állagúra. Végül a mascarponét is keverjük hozzá.
A krém kétharmadát a fehér tésztára kenjük, erre tesszük a barna tésztát, amit megkenünk a maradék krémmel. A tetejére csokiforgácsot szórunk.
Tegyük hűtőbe pár órára, de a legjobb egy éjszakára, és utána szeletelhetjük.
sütési hőfok: 180°C
sütési mód: hőlégkeveréses
tepsi mérete: 32x23 cm
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept