Diós-aszalt gyümölcsös muffin
Diós-aszalt gyümölcsös muffin
Hozzávalók 4 személyre
- 20 dkg liszt
- 12 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 1 tk mézes fűszerkeverék
- 2 db tojás
- 1 dl étolaj
- 2 dl tejföl
- 1 cs sütőpor
- 5 dkg aszalt sárgabarack
- 5 dkg aszalt áfonya
- 5 dkg darabolt dió
- reszelt narancs és citromhéj
Elkészítés:
A diót és az aszalt sárgabarackot vágjuk fel apró darabokra.
A lisztet keverjük össze a porcukorral, a vaníliás cukorral, a fűszerkeverékkel, a reszelt narancs- és citromhéjjal, és a sütőporral.
A tejfölt keverjük simára az egész tojásokkal, és az olajjal, majd öntsük hozzá a lisztes keverékhez. Ezután nagyjából keverjük össze, és adjuk hozzá a feldarabolt diót, a sárgabarackot, és az áfonyát, majd keverjük alaposan össze.
A muffin formát béleljük ki papírkapszlival, majd kanalazzuk bele a masszát.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 25-30 perc alatt készre.
A sütőből kivéve rögtön kenjük le a muffinok tetejét olvasztott vajjal, és szórjuk meg porcukorral. Ezután helyezzük rácsra, és hűtsük ki teljesen.
Tálalás előtt, ízlés szerint még megszórhatjuk egy kevés porcukorral, majd úgy kínáljuk.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept