Tatárbifsztek
Tatárbifsztek
Hozzávalók 8 személyre
- fél kg marhafelsál/bélszín
- 1 vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tojás
- só
- bors
- 2 tk. pirospaprika
- 2 tk mustár
- 10 dkg vaj
- pirítós
- lilahagyma
Elkészítés:
Vegyünk marhahúst a kedvenc hentesünktől, és kérjük meg, hogy legalább kétszer darálja át. Ha biztosra akarunk menni, akkor a húst mi daráljuk meg otthon alaposan, akár a zsíros rétegtől teljesen megszabadítva. A húst tegyük egy tálba. A vajat vágjuk 4 részre, rakjuk a húshoz. A hagymát vágjuk kicsire, a fokhagymát nyomjuk bele. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és mehet hozzá minden hozzávaló. Villával nyomkodjuk össze jó alaposan, egészen addig, amíg a vaj el nem tűnik. Jó móka, eltart a nyomkodás, keverés egy darabig, de megéri, ha a végeredményt nézzük. Családtagokat is bevonhatunk a nyomkodásba. Sőt, akár pépesítőt is bevethetünk. Én ezt a megoldást annyira nem szeretem. Tegyük hűtőbe tálalásig. Pirítóssal kínáljuk, a tetejére szeljünk lilahagymát, amit sózzunk be.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept