Lajcsi szelet
Még egy ismerősömtől 15 éve kaptam a receptet. A kislányom után mi máshogy hívtuk, de ez az egyik kedvenc sütink.
Lajcsi szelet
Hozzávalók 8 személyre
A tésztához
- 2 tojás
- 2 ek. kakaó
- 2 ek. méz
- 20 dkg porcukor
- 10 dkg margarin
- 40 dkg liszt
- 2 mk. szódabikarbóna
Krémhez
- 1 vaníliás puding
- 1 puncsos puding
- 2,5-2,5 dl tej
- rum/rumaroma
- vaníliás cukor
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
Csokimázhoz
- 10 dkg étcsoki
- 1 ek olaj
Elkészítés:
Tegyük egy nagy lábasba a kakaót, a mézet, a tojást, a cukrot és a margarint, majd gőz felett főzzük fel, utána adjuk hozzá a lisztet, amibe előzetesen szódabikarbónát kevertünk. Ebből a tésztából készítsünk 3 cipót, majd nyújtsuk ki. A lapokat tepsi hátán süssük meg kb. 150 fokon.
A pudingokat külön-külön tejjel felfőzünk. Rummal, illetve vaníliás cukorral ízesítjük. A margarint kikeverjük a porcukorral. Fele-fele arányban összekeverjük a kihűlt pudinggal. A lapokat megtöltjük.
Már csak a csokimáz elkészítése maradt hátra. A mikróban fel kell olvasztani a csokit, kis olajjal összekeverjük, és mehet is a sütire. Néhány órát feltétlenül hagyjuk pihenni!
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept