Gránát- és birsalmás kacsasült
A receptet a családból kaptam, kitűnő étel, lehet a karácsonyi menüben is.
Gránát- és birsalmás kacsasült
Hozzávalók 4 személyre
- 2 darab zsemle
- 4 dl tej
- 1 darab gránátalma magjai
- 30 dkg birsalmabefőtt
- 1 tojás
- 1 evőkanál szárított majoránna
- csipet őrölt fahéj
- só
- bors
- 1 darab pecsenyekacsa
- olaj
Elkészítés:
1. A zsemlét tejbe áztatjuk, amikor megszívta magát, kicsavarjuk. Hozzáadjuk a gránátalma magjait és a felkockázott birsalmát, a tojást és a majoránnát, majd a csipet őrölt fahéjat, sót és borsot.
2. Összekeverjük, majd egy habzsákba töltjük, és a kacsa ujjal óvatosan fellazított bőre alá óvatosan betöltjük. Ügyeljünk rá, hogy ne töltsünk bele túl sokat, mert akkor szétreped sütés közben.
3. A kacsát kívülről sózzuk, forró olajjal meglocsoljuk, 1.5 dl vizet öntünk alá, lefedjük alufóliával, és 130°C-ra előmelegített sütőbe tesszük. 2 órát sütjük, de egy óra után levesszük a fóliát. A végén 190°C-ra emeljük a hőfokot, és még 10 percig sütjük, hogy megpiruljon a bőre.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept