Gránát- és birsalmás kacsasült

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A receptet a családból kaptam, kitűnő étel, lehet a karácsonyi menüben is.

Gránát- és birsalmás kacsasült

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 darab zsemle
  • 4 dl tej
  • 1 darab gránátalma magjai
  • 30 dkg birsalmabefőtt
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál szárított majoránna
  • csipet őrölt fahéj
  • bors
  • 1 darab pecsenyekacsa
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

1. A zsemlét tejbe áztatjuk, amikor megszívta magát, kicsavarjuk. Hozzáadjuk a gránátalma magjait és a felkockázott birsalmát, a tojást és a majoránnát, majd a csipet őrölt fahéjat, sót és borsot.

2. Összekeverjük, majd egy habzsákba töltjük, és a kacsa ujjal óvatosan fellazított bőre alá óvatosan betöltjük. Ügyeljünk rá, hogy ne töltsünk bele túl sokat, mert akkor szétreped sütés közben.

3. A kacsát kívülről sózzuk, forró olajjal meglocsoljuk, 1.5 dl vizet öntünk alá, lefedjük alufóliával, és 130°C-ra előmelegített sütőbe tesszük. 2 órát sütjük, de egy óra után levesszük a fóliát. A végén 190°C-ra emeljük a hőfokot, és még 10 percig sütjük, hogy megpiruljon a bőre.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük