Gazdag vörösboros marharagu

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Először készítettem el ebben a formában, de merem állítani, hogy ilyen finomat még nem ettem. A készítési ideje kb. 3 óra, de ez nem szabad, hogy eltántorítson bárkit az elkészítésétől, cserébe mennyei finomságot tálalhatunk! Hogy mitől gazdag? Az a receptből kiderül és ha elkészül.....
Én a (rettentő nehéz) öntöttvas kacsasütőben sütöttem, de tepsiben is elkészíthető.
Készítsétek el, nem fogjátok megbánni!

Gazdag vörösboros marharagu

Hozzávalók 6 személyre

  • 1 kg marhacomb vagy lapocka
  • 12 darab kisebb fej vöröshagyma
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 közepes zellergumó
  • 3-4 darab közepes burgonya
  • 1 szál póréhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál liszt
  • 2,5 dl vörösbor
  • 2 evőkanál sűrített paradicsom
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 babérlevél
  • 1 teáskanál szárított kakukkfű
  • bors
  • 1 teáskanál borókabogyó

Elkészítés:

A húst kockákra felvágjuk, besózzuk, a lisztet összekeverjük 1/2 mokkáskanál őrölt borssal, és a húst meghempergetjük benne. Ezután forró olajon átpirítjuk minden oldalát és egy fedeles vasedénybe (tepsibe) tesszük. A serpenyőben visszamaradt pecsenyelevet felöntjük a borral, beletesszük a fűszereket: babérlevél, kakukkfű, áttört fokhagyma, sűrített paradicsom, mozsárban apróra tört borókabogyó, végül a maradék lisztet beleszórjuk és kevergetve felforraljuk. A mártást a húsra öntjük, lefedjük és 190 fokon 1-1,5 órát sütjük.
Közben a hagymát megtisztítjuk, cikkekre vágjuk, a répát karikákra vágjuk, zellert, burgonyát daraboljuk, póréhagymát karikákra szeleteljük.
Ha már félig megpuhult a hús, hozzáadjuk a zöldségeket, visszatesszük a sütőbe és addig sütjük, amíg teljesen puhára, szaftosra sül.
A hosszú készítési időért kárpótol bennünket az ízek különleges harmóniája.

Nagyon finom étel, tálaláskor knédlit kínáltam hozzá, de bármilyen más, ünnepélyesebb körettel is kínálható (pl. hercegnő burgonya,krokett, tepsis burgonya....stb.)

Nagyon jó étvágyat kívánok!

1
2
3
4

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük