no

Képviselőfánk

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A képviselőfánk szerintem sokunknak a kedvence. Annak ellenére, hogy könnyű elkészíteni, a legtöbben nem mernek nekilátni ... nah jó bevallom, hogy az elején bennem is volt egy kis félsz ... :) De most tegyük félre a félelmeinket és kezdjük el a sütést, mert ezt nem szabad kihagyni hiszen annyira finom!

Képviselőfánk

Hozzávalók 4 személyre

A tésztához

  • 20 dkg víz (2dl)
  • 20 dkg margarin
  • 1 tk. cukor
  • 1 tk. só
  • 20 dkg liszt
  • 5 db tojás

A krémhez

  • 3 db tojássárgája
  • 4 dl tej
  • 4 ek. liszt
  • 5 ek. cukor
  • 1 cs. vaníliás cukor

A tejszínhabhoz

  • 3 dl tejszín
  • 1 cs. habfixáló
Recept idők

Elkészítés:

1. Egy edényben a vizet a vajjal, a cukorral és a sóval felforraljuk. Ha már lobog, hozzáadjuk a lisztet és folyamatosan keverjük, amíg a széle könnyedén elválik.

2. Egy hideg tálba átöntjük és félretesszük pár percig hűlni. Mikor már langyos, a tojásokat leütjük és összekeverjük, majd a tésztához adunk apránként annyit, hogy az állaga nokedliszerű legyen. (Tojások méretétől függ, hogy mennyi tojás kell ... nekem közepes nagyságú volt és pont 5 db kellett).

3. A tésztát csillagcsőrös habzsákba töltjük és sütőpapírral bélelt tepsibe (de ne túl közel egymáshoz, mert sütés közben megfognak nőni), vagy nagyobb diónagyságú, vagy kisebb almanagyságú halmokat nyomunk egymás mellé.

4. A sütés két ütemben történik: Először előmelegített sütőben 180 fokon, kb. 20-25 percig sütjük (ilyenkor megnő és a külseje kezd kérgesedni). Utána a sütő hőmérsékletét 150-160 fokra levesszük és további 15-20 percig szárítjuk.

5. A megsült tésztát kivesszük és hagyjuk hűlni, addig elkészítjük a vaníliakrémet.

6. A tojások sárgáját elkeverjük a cukorral egy edényben, majd a lisztet evőkanalanként csomómentesen hozzákeverjük. A tejet apránként öntjük hozzá, jó alaposan összekeverjük és hozzáadjuk a vaníliás cukrot.

7. Ezután lassú tűzön elkezdjük főzni a krémet folyamatos keverés mellett. Ha besűrűsödött a krém, levesszük a tűzről és néha megkeverve lehűtjük.

8. A tejszínt felverjük kemény habbá, közben beletesszük a habfixálót.

9. A kihűlt vaníliakrémbe belekanalazunk 3-4 ek. felvert tejszínt. Összekeverjük.

10. A kihűlt fánkok tetejét levágjuk éles késsel.

11. Először a vaníliakrémet töltjük a csillagcsőrös habzsákba és mindegyikfánk aljába nyomunk a krémből, majd egy másik csillagcsőrös habzsákot a felvert habtejszínnel töltjük meg és a vaníliakrémre rányomjuk, majd rátesszük a kalapot! (Ha nincs két habzsák, természetesen így is meg tudjuk tölteni csak közben el kell mosni).

12. Megszórhatjuk porcukorral a tetejét, vagy leönthetjük csokoládékrémmel, esetleg megcsurgathatjuk karamellel, ki hogyan szereti ...

Sok sikert az elkészítéséhez , jó étvágyat kívánok!:)

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük