Sós kifli
Nagymamám ünnepekkor, névnapokkor és egyéb családi összejövetelekre készítette, és mindenkinek nagy kedvence lett.
Ma már én is gyakran csinálom, és az én családom is nagyon szereti. Egy délután alatt elfogy.
Sós kifli
Hozzávalók 6 személyre
- 1 kg liszt
- tojás nagyságú margarin
- 1 élesztő cukros tejben felfuttatva
- 1 teáskanál só
- 7 dl tej (kb)
- Olvasztott zsír a kenéshez
- Tojás a kenéshez
- Köménymag és só a szóráshoz
Elkészítés:
A fenti hozzávalókat az élesztő felfuttatásával jól összedolgozzuk, majd kb 3/4 órát kelesztjük. Kelesztés után átgyúrjuk, majd kb 4-5 cipóra osztjuk. A cipókat kör alakúra, kb 1/2 cm vastagra nyújtjuk és olvasztott zsírral megkenjük. Ezután 8 cikkre vágjuk, és kívülről befelé haladva kifli formára tekerjük. Tojással megkenjük, köményes sóval megszórjuk. Sütés előtt még egy 20 percet így pihentetjük, majd légkeveréses sütőben kb 170 fokon addig sütjük míg aranybarna nem lesz. (Kb 35-40 perc)
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept