Finomfőzelék
Finomfőzelék
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg zöldségmix (borsó, sárgarépa, karalábé)
- 2 dl. tej
- 1 dl. tejszín
- 5-6 szál petrezselyemzöld apróra vágva
- 2 ek liszt
- ételízesítő ízlés szerint
- kevés cukor
- 1 ek olaj
- 1 húsleveskocka
Elkészítés:
Azért szeretem a fagyasztott zöldségmixet, mert nem kell külön-külön bajlódni a répával, a borsóval és a karalábéval.
Egy fazékban olajat forrósítok, majd beleteszem a zöldségeket és megdinsztelem. Felöntöm annyi vízzel, hogy mindent ellepjen, sózom, beleteszem az ételízesítőt, és belemorzsolom a húsleveskockát. Ha már minden megpuhul, 2 ek. lisztet szórok a zöldségekre, majd folyamatos keverés mellett beleöntöm a tejet és a tejszínt is. Utóbbitól finom krémes lesz a főzelék. Aki nem szereti a tejszínt, el is hagyhatja. Adok hozzá kevés cukrot, mehet bele az apróra vágott petrezselyem, és még így is keverem egy kicsit, hadd rottyanjon egyet.
A vegák a húsleveskockát kihagyhatják. Ha nem vagy vega, fasírttal, sült hússal isteni a vitaminokban gazdag főzelék.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept