Narancstorta
Narancstorta
Hozzávalók 6 személyre
- 1 doboz babapiskóta
- 4 narancs
- kb. 1,2 l tej
- kevés rum vagy aroma
- 2 főzés nélküli vaníliás pudingpor
- 2 dl tejszín
- díszítéshez pár szem meggybefőtt
Elkészítés:
Kivizezünk egy tortaformát, az alját rumos tejbe megmártott babpiskótával kibéleljük. A szélére körbe félbetört, rumos tejbe áztatott piskótát állítunk.
Lereszelünk 2 narancs héját, 2 dl vízben 5 percig főzzük. A levet átszűrjük, lehűtjük.
2 csomag van. pudingport simára keverünk ½ l tejjel, a narancshéj levével, még 2 db narancs kifacsart levével, 5 percig állni hagyjuk, belekeverünk 2 dl habbá vert tejszínt és a felét a piskótával kibélelt formába töltjük. Erre egy sor megmártott piskótát fektetünk, majd a krém maradékával bevonjuk.
Tetejét narancsszeletekkel, esetleg édes tejszínhabbal és meggybefőttel díszítjük. A karimát tálaláskor lehúzzuk és a tortaalappal együtt csúsztatjuk a tálra. Fél napig kell a hűtőben állni hagyni.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept