Feketeerdő torta
Feketeerdő torta
Hozzávalók 8 személyre
Tészta
- 5 tojásból kerek kakaós piskóta
- (5 tojás, 5 ek. cukor, 5 ek. liszt, 2 ek. kakaó, késhegynyi sütőpor)
Meggyes töltelék
- 3 dl meggylé (a befőtt leve)
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 1 üveg meggybefőtt
- 6 dkg cukor
Tejszínes töltelék
- 6 dl tejszín
- 2 ek. cukor
Díszítéshez
- Csokoládéforgács
- 4 dl tejszín
- pár szem meggy
Elkészítés:
5 tojásból sütünk egy kerek piskótát, amit 2 lappá vágunk. Vághatjuk 3-ba is, ha szépen feljött a piskóta. A meggylét a pudinggal és a cukorral sűrű krémmé főzzük, levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a meggyet.
A tejszínt a cukorral kemény habbá verjük.
A tésztára kenjük a meggyes krémet, erre a tejszínhab kerül. Így töltjük meg két sorban a tortát.
Felső lapját, oldalát is tejszínhabbal vonjuk be. Tetejét megszórjuk csokoládéforgáccsal, körbedíszítjük meggyszemekkel.
sütési hőfok: 200°C, sütési mód: alul-felül sütés, tepsi mérete: 22 cm
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept