Citromos céklaleves
Nagyon szeretem a céklát, de kevés felhasználási módját ismerem. Sütőtökkrémlevest gyakran készítek és arra gondoltam, miért ne lehetne céklából is hasonlóan finom, melegítő, kellemes őszi és téli estékre való levest főzni, ami laktató, ráadásul minimális kalóriát tartalmaz.
Citromos céklaleves
Hozzávalók 4 személyre
- 4 közepes cékla
- 1 közepes fej vöröshagyma
- zöldségleves alaplé vagy egy zöldségleves kocka, petrezselyemzöld
- citrom
- olívaolaj
- só ízlés szerint
Elkészítés:
Olívaolajon megpirítom a kis kockákra vágott vöröshagymát, majd hozzáadom a meghámozott, kockára vágott céklákat.
Felöntöm egy liter zöldségleves alaplével, vagy egy liter vízben feloldott zöldségleves-kockával. 10-15 percig főzöm, majd ízlés szerint esetleg még egy nagyon kevés sóval fűszerezem. Botmixerrel leturmixolom. Belecsavarom egy negyed citrom levét. Ezután még 2-3 percig főzöm. Petrezselyemzölddel és egy citromkarikával tálalom.
Grillezett sajttal, kecske sajttal, füstölt lazaccal izgalmasabbá tehető.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept