Mézes zserbó karácsonyra
Nagymamám kisokosából, anyukám közbenjárásával maradt Rám.
Mézes zserbó karácsonyra
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg liszt
- 30 dkg vaj
- 36 dkg + 3 evőkanál porcukor
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 2 egész tojás + 3 tojássárga
- 4 evőkanál olvasztott méz
- kb. 2-3 evőkanál tejföl
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 evőkanál liszt
- 5-6 dl tej
- 3-4 evőkanál rum
Elkészítés:
Fél kiló lisztet eldörzsölünk 10 dkg vajjal. Hozzáadunk 16 dkg porcukrot, 1 kávéskanál szódabikarbónát, és 2 egész tojással, 4 evőkanál olvasztott mézzel és kb. 2-3 evőkanál tejföllel jól kidolgozott tésztát készítünk belőle. 5 egyenlő részre osztva kissé pihentetjük, majd késhát vastagságúra nyújtva, 5 egyenlő nagyságú lapot sütünk belőle a tepsi hátoldalán.
Töltelék: 3 tojássárgájából, 3 evőkanál cukorral és egy csomag vaníliás cukorral, 3 evőkanál liszttel, 5-6 dl tejjel sűrű, sima krémet főzünk és jól kihűtjük. 20 dkg vajat 20 dkg porcukorral, 3-4 evőkanál rummal habosra keverünk, hozzákeverjük a kihűlt, főzött krémet is, és megtöltjük vele a mézes lapokat.
A tetejét bevonhatjuk csokoládémázzal, vagy egyszerűen meghintjük vaníliás porcukorral. Ez a sütemény csak másnap fogyasztható, mert addigra puhul meg a krémtől a tészta.
Másnapra finom puha lesz, és akkor szeleteljük fel hosszúkás szeletekre.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept