Mákos- mézes saláta
Mákos- mézes saláta
Hozzávalók 4 személyre
- 150 g salátakeverék
- 2 ek étkezési mák
- 1 tk méz
- 3 tk mustármag
- 4 ek balzsamecet
- 1 db lilahagyma
- 1 csipet só
- 12 ek extra szűz olívaolaj
- 8 szelet füstölt bacon szelet
Elkészítés:
A hagymát megtisztítjuk, a közepéből 4 vékony szeletet meghagyunk a díszítéshez, a maradékot feldaraboljuk. A mákot, a mézet, a mustárt, a hagymát, az ecetet, a sót és az olajt mixerrel pépesítjük.
A salátakeveréket összeforgatjuk az öntettel, 1 órára hűtőbe tesszük. A szalonnaszeleteket üvegesre sütjük.
Fél liter vizet forrásig melegítjük, beleöntjük az ecetet. A tojást feltörjük, ezután jól megkeverjük a vizet, hogy egy kis tölcsér képződjék benne. Majd óvatosan beleborítunk 1 tojást, kb. 3 percig főzzük, utána óvatosan kivesszük
Majd egyenlő részre osztjuk 4 tányéron. Díszítésként 2-2 tojás, 2-2 szelet szalonna, 1-1 hagymaszelet jár.
Ezt villásreggelinek vagy vacsorának ajánlom.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept