Kávéházi tortaszelet
Egy ismerősöm ajánlotta a receptet a karácsonyi sürgés-forgás idején. Annyi kávé van benne, hogy a nagy rohangálásban egy szelet után mindenki feltöltődik egy kis energiával.
Kávéházi tortaszelet
Hozzávalók 12 személyre
Az alaptészta
- 5 egész tojás
- 25 dkg cukor
- 2 dkg + 1 ek. őrölt kávé
- 20 dkg liszt
Krémes töltelék
- 20 dkg vaj
- 2 ek. liszt
- 3 cl kávélikőr
- 25 dkg cukor
- 4 tojássárgája
- 2 dkg + 2 ek. őrölt kávé
Elkészítés:
2 dkg kávéból 2 dl kávét készítünk, vagy kapszulás gépen lefőzünk kétszer 1 dl kávét. Ezt a cukorral sűrű sziruppá főzzük. Az 5 tojásfehérjét kemény habbá verjük, és lassan hozzákeverjük a szirupot, és a tojások sárgáját is egyenként. Ehhez a tojásos-szirupos keverékhez hozzáadjuk a lisztet és a 2 evőkanál őrölt feketekávét.
Sütőpapírral kibélelt formában lassú tűzön, 180 fokon 25 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt, három lapra vágjuk.
A krémhez a cukorból és 1 dl kávéból szirupot főzünk, félig kihűtjük, majd besűrítjük a tojássárgájával és a liszttel. Ehhez hozzáadjuk a likőrt és az őrölt kávét. A legvégén pedig belekeverjük a vajat. Ezzel teljesen megtöltjük a tortát.
Étcsokis tortabevonót olvasztunk és a torta teljes külsejét befedjük vele. Marcipánból vagy más cukordíszből feldíszítjük, hagyjuk, hogy megszáradjon a bevonat és egy éjszakát pihentetjük, hogy minél jobban összeérjenek az ízek.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept